Berlin – izgubio sam se

Špartanje po Berlinu se dovuklo do mraka, sumraka tačnije. I kod njih ima uličnih prodavaca kao i kod nas. Isto je reka ljudi u tom delu Berlina kao i kod nas. „Vozili smo slalom“ kroz gomilu ljudi. Okrenuo sam se samo za trenutak i već nisam video gde su „pobegli“ moji iz grupe. Ne mogu reći da mi je baš bilo svejedno. Instinktivno sam izabrao pravac i stulio što sa brže mogao. Reakcija je bila u dlaci sekunde. Srećom našao sam poznate ljude.

„Dlaka sekunde“

Šta sve čoveku padne na pamet pa makar imao i tu dlaku sekunde da razmišlja kada je u nevolji… Između ostalog i ideja da zovnem nekoga od vodiča mobilnim. Naravno, zvao bih nekoga ko je verovatno na deset koraka od mene, i za tih deset koraka trošio svoj i njegov roming kao da smo udaljeni okeanima. Roming je ionako nešto što me „odralo“ u Nemačkoj. Setio sam se u gore pomenutoj dlaci slične situacije na Paliću , samo što sam tada znao i adresu i sve što treba da bi me eventualno neko uputio kuda da idem (i policija, što da ne?). Ovog puta nisam znao ništa od toga. I tako hvatam razne slamke koje tonu u vodu umesto da me spasu, jer nisam imao ni adresu hostela; i više od toga – nisam znao čak ni kako se zove. Misao već postiže brzinu svetlosti i na kraju je sinula u ideju: „Znam ime agencije kojom sam doputovao“. Policija dalje neka proverava sama (zlu ne trebalo). Ipak sam ja strani državljanin, pa zbog toga malo zaštićeniji od domaćih.

I kao što vrlo često biva, kad pronađete jedno rešenje („plan b“) ispostavi se da se ono pravo rešenje pokaže samo od sebe, pa vam onaj „plan b“ i ne treba. Kao što već rekoh, instinktivno sam „poleteo“ u jednom pravcu koji je bio pravi. Osećao sam se kao da probijam zvučni zid. I stvarno, Andrijana je bila na manje od sedam koraka od mene.

A šta vi mislite o ovome?

Popunite niže tražene podatke ili kliknite na neku od ikona za prijavu:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava /  Izmijeni )

Google photo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Google račun. Odjava /  Izmijeni )

Twitter picture

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Twitter račun. Odjava /  Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava /  Izmijeni )

Spajanje na %s