Berlin – Profesor

Na putovanjima, mogao sam da pretpostavim, najstariji je onaj ko najbolje poznaje mesto u kome se nalazimo. Jedan od najboljih poznavalaca Berlina a da nije bio vodič, je bio on – Vukašin. Nekoliko puta mi je palo na pamet da nije on možda vodič, ali nije bio, mada, kao i u filmu „Čuvar plaže u zimskom periodu“ ili u „Balkanskom špijunu“ – reditelj vam izborom glumca – Bora Todorović – tačno ostavi dilemu i posle kraja filma da li je taj Dunjić stvarno neki hohštapler, ili je „troimeni podstanar Petar-Marko Jakovljević“ zaista špijun, jer igra ga Bora Todorović. E za Profesora bih i danas rekao da je vodič. Šta je taj čovek sve znao… To što se po Berlinu snalazio kao ja po Čačku, to ga je još čvršće „zakucalo na zid vodiča“. Čuo sam da je i posle noćnih izlazaka nepogrešivo znao kako da se vrati do hostela, šta da kaže taksisti… Gde se može dobro jesti – pitajte Profesora.

Njega pre Berlina vetovatno nisu ni zvali Profesor. Meni palo na pamet. A kako drugačije da prozovem čoveka koji sve zna? I sad, eto, osećam negde duh moje babe Stoje koja mi je često govorila: „kakva ti je to navika da nadevaš ljudima imena?“ NIje to odobravala čak ni ako je namera dobra.

Na kraju ove mini priče o njemu reći ću da je on momak moje tetke, koga sam tada prvi put u životu video. Tetku još uvek nisam.

A šta vi mislite o ovome?

Popunite niže tražene podatke ili kliknite na neku od ikona za prijavu:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava /  Izmijeni )

Google photo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Google račun. Odjava /  Izmijeni )

Twitter picture

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Twitter račun. Odjava /  Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava /  Izmijeni )

Spajanje na %s