Komentari – Kausticna soda i Petar Pan

15 komentara na Kaustična soda i Petar Pan
objavljeno pon, 05.03.2012 08:15 | autor: Gost kod grofice na veceri

Sačekaću da još neko nešto napiše, da ti ne “preuzimam” post.

 

objavljeno pon, 05.03.2012 08:34 | autor: Sizif

Uvek neko bude prvi. Zašto ne bi bio i ti? 🙂 Feel free to be the first!

Ima jedan genijalan strip-stranica Paje patka u “Politikinom zabavniku” na ovu temu. E, ali internet je zakasnio za mnoge lepe stvari, pa i za neke od tih strip-stranica iz “Zabavnika”.

 

objavljeno pon, 05.03.2012 11:33 | autor: duledudule

Juce sam se bas brijao i konstatovao kako je moj Pera Pan odleteo u nedodjiju. Bas sam se za vikend sudario (nista opasno, sve kulturno, samo se malo vise tiskao za moj ukus) sa jednim “vecitim lovcem na sansu”, nije decko a ne bi voleo da (p)ostane drug, ali jbg… Vocna musica

 

objavljeno uto, 06.03.2012 14:48 | autor: Gost kod grofice na veceri

Lični, sopstveni problem, dabome da je najjači.

Mislim da tvoj problem nije ni bejbi fejs, niti to što se još nisi oženio. Nije, naime, problem ni to kako te drugi vide (drugi i naravno druge). Ukoliko bi u tvojoj priči uopšte mogao da se nazre kakav problem, onda je to svakako tvoja, kao, obzirnost (Jer ne znam kako bih to drugačije nazvao). Ali ni to, kao što ću, nadam se, uspeti da ti dokažem – nije tvoj problem.

Možda te dame oko tebe, umesto što kako ti to vidiš – drže gard, zapravo zameraju što nisi „aktivniji“ (Među nama govoreći, ubeđen sam da je upravo to u pitanju). Znaš, ponekad ta, recimo, obzirnost, to neko strejt držanje, ljudima oko tebe nameće teret. Podseća ih na njihove sopstvene slabosti i kao da upire prstom u njihovu uspavanu savest.

S druge strane, da me neko ne shvati pogrešno, kada kažem „aktivnost“ ne mislim da bi trebalo saletati žene iz okoline bez obzira na sve. Iskazivanje naklonosti, osim što nikom ne šteti, prija.

Ovako, verujem da mnogima deluješ nezainteresovano. Uz to, ako odma’ ideš na to kako ti je cilj da se ženiš (Naravno ne javno, nego onako, energetski, u sebi), mora da se to nekako oseti u tvom prisustvu, pa (pored opšteg utiska korektnog ali nezainteresovanog tipa) deluješ ili kao neopušten, li kao preozbiljan lik. Isto tako u momentima kada si opušten, više emituješ nekakvu drugarsku, prijateljsku energiju, nego erotsku.

Inače ima nečega u toj tvojoj priči o statusu. Kod nas je nekako sve na mestu ukoliko objaviš da si u braku, dok si sumnjiv ukoliko nisi. Tu vrstu primitivnosti počeo sam da primećujem kada sam i sam uplovio u bračne vode. Iako sam se oženio prvi od svih svojih drugara, umesto neke vrste zezanja, koje sam očekivao, masa oko mene je najedared počela da me posmatra kao da sam uhvatio boga za jaja. To je posebna besmilica, jer, kao, nije važno da li između četiri zida marišeš ženu i maltretiraš decu, jer ti si, jebote, oženjen čovek. Jednako, nije bitno što si sjajan čovek, ukoliko si solo – kao da malčice manje vrediš. Još je teža situacija kod solo mladih žena i eto gde ti treba da budeš!!!

 

objavljeno pet, 09.03.2012 18:27 | autor: Sizif

#Grofe – Kad čovek pročita ovoliko pozizive i optimizma izazvanog onim što je napisao, dođe mu da čita što duže.

Izgleda da nisam baš uspeo da objasnim da sam mislio samo na žene koje na bilo koji način nisu slobodne (dakle one koje su udate ili one koje imaju dečka) a na one koje su slobodne samo ako imaju mnooogo manje godina. Prema njima imam obzira. Dame koje drže gard su baš te zauzete jer misle da ću da “krenem u akciju” – moj nastup ih na to podseća, a ja se samo jako lepo osećam u njihovom društvu – opušten sam i inspirišu me. I uopšte to da sam “slobodan” i da bih da promenim svoj “status veze” (što bi rekli ovi na “fejsu”)nikome ne stavljam do znanja. To je ono kako ja iz njihovog stava prema meni procenjujem da o meni misle (ako možemo da se dogovorimo da mi cifra iza sebe dozvoljava da mogu pravilno da procenim). Pošto je to tačka na kojoj mogu (ako ne rukujem oprezno) da odbijem sagovornicu, ne pada mi na pamet da bilo kako stavljam do znanja da baš nju (koja je već zauzeta) vidim kao svoju. To, nažalost, one same pročitaju – krivo (pogrešno), jer mi ne pada na pamet da se ženama ili devojkama u bilo kakvoj vezi udvaram.

Ne znam koliko moja buduća supruga sada ima godina (jer je još nisam ni upoznao) ali mi je malo bezveze kad dođemo do godina i kad to postane. tačka prekida.

Poslednji pasus tvog komentara, Grofe, spada u one koje valja odštampati i držati na mestu koje prvo ugledaš kad otvoriš oči. Tako (nas) dobro opisuje, a i upućuje.

#duledudule – neka te napustio (Petar Pan), verovatno mu je bilo vreme. 🙂

 

objavljeno pet, 09.03.2012 19:14 | autor: duledudule

imam utisak da sam mogao da izgledam kao srednjoskolac jos malo… verovatno si u pravu 🙂

 

objavljeno čet, 15.03.2012 18:19 | autor: Deneris

Kao da chitam prichu o Sojeru koju on sam pricha 🙂 ne znam dal se u stvari zalish na nesto? Mislim da nemash zashto,recimo.

 

objavljeno čet, 15.03.2012 18:48 | autor: Sizif

#duledudule – Iz godina Petra Pana se ulazi u tzv. najbolje godine. E one traju večno. 🙂

#Deneris – pa, da ti kažem, dok nisam pronašao način da se svemu podsmehnem, baš me nerviralo. I bio je problem. Ostali su geleri svega toga, ali čekam da prođe.

Ovo poređenej sa Tomom Sojerom ću shvatiti kao kompliment. I hvala ti na komplimentu. 🙂

 

objavljeno pet, 16.03.2012 23:37 | autor: deneris

Dal sad da zatrazim objasnjenje? u vezi Sojera, ne posta 🙂
shalim se. imate slichnu percepciju zenskadije. nego da li je takva percepcija prava ili iskrivljena….

 

objavljeno sub, 17.03.2012 10:39 | autor: Sizif

Odmah dobiješ objašnjenje za Sojera: mislio sam da misliš na Toma Sojera književnog junaka, koji je u knjizi uslikan u dobu mladosti, pa da smatraš da ja tako nekako shvatam tematiku o kojoj pišem.

Čak i ako nisi tražila, objašnjenje si dobila. 🙂

 

objavljeno čet, 29.03.2012 17:18 | autor: bongala

slatko sam se nasmejala “sa devojkom razgovaram isključivo preko njenog momka. O njoj govorim u trećem licu. Kao da nije tu. Ili još gore: kao da je tu, ali kao da ne ume da govori, ili da se ne očekuje da išta sme da kaže.” 🙂 hahaha, ah te žene!

 

objavljeno pet, 30.03.2012 19:34 | autor: Sizif

#bongala – ne mislim baš najbolje o momcima koji se tako ponašaju prema svojim dvojkama a mojim sagovornicama. Ume život baš da bude surov…

 

objavljeno pon, 02.04.2012 00:44 | autor: bongala

slažem se… ali zasmeja me ironija i koliko je to, na nesreću, često ….

 

objavljeno čet, 24.05.2012 12:49 | autor: Mamara

Hehehehe… Ako ima smisla davati podršku, da se zna: jedan tim isključivo sastavljen od ženskih osoba, pristojnog intelektualnog koeficijenta i nadasve prihvatljivog smisla za humor,daje Vam TRi glasa. I 12 poena (većih nego oni na EVROVIZIJI). I da je lako, nije… Al možda će biti malKico lakše ako to poneka Vendika može da razume! Jedan “novosadistički” pozdrav od nas!

 

objavljeno čet, 24.05.2012 20:05 | autor: hotahota

Ajde ajde, nemoj da si nakraj srca, biće i to već. Evo ja dok se nisam udala, mislila sam to je bogznasta. A nije ;))))

Oglasi

A šta vi mislite o ovome?

Popunite niže tražene podatke ili kliknite na neku od ikona za prijavu:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava /  Izmijeni )

Google+ photo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Google+ račun. Odjava /  Izmijeni )

Twitter picture

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Twitter račun. Odjava /  Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava /  Izmijeni )

w

Spajanje na %s