Komentari – Rikošet duvanskog dima

objavljeno sub, 09.07.2011 00:35 | autor: eMili

Evo i mene… nisam bila odavno. Primećujem novi izgled bloga.

 

objavljeno sub, 09.07.2011 08:25 | autor: kraljpajaca

Vidi Sizife,
ne kažem i ne tvrdim da sam i ja nekada pisao (svoj) dnevnik.
Samo što sam ja to (za)počeo netipično – sa dvadeset godina a pod uticajem Franca kafke i njegovih “Dnevnika”.
koliko vidim, Tvoja priča je potpuno drugačija…

 

objavljeno sub, 09.07.2011 13:30 | autor: Sizif

#eMili – hheeeejjjjjj, pa gde si ti, blog-pobeguljo? Drago mi je da te vidim posle dvesta godina. Novi izgled, kažeš? Pa, eto igram se. Kompjuteri, internet i sve oko toga mi je nezvanična sudbina. Koja, za sada šljaka bolje od one zvanične. 🙂

#Kralju – Kad je stigao Kafka, ja sam već duboko bio ogrezao u dnevniku.

 

objavljeno sub, 09.07.2011 14:19 | autor: kraljpajaca

dobro je što je tako
Sizife…
Ipak ni tvoji a ni moji dnevnici neće biti tako pomno čitani i analitirani kao DNEVNICI FRANCA KAFKE.

 

objavljeno sub, 09.07.2011 15:12 | autor: Sizif

#Kralju, kao što si već rekao – dobro je što je tako. Za svoj slučaj dnevnikovanja pouzdano znam. Ustvari sam ovim pisanijem hteo da pokažem kako sam pokušavao da oslobodim, uobličim misao ili da je pretvorim u slovo.

 

objavljeno ned, 10.07.2011 09:23 | autor: kraljpajaca

NI KAFKA, verovatno ništa više nije hreo, ali eto – OMAKLO MU SE!

 

objavljeno ned, 10.07.2011 11:27 | autor: Sizif

#Kralju – eto, možda suludo u odnosu na ono ono što gledamo i slušamo svakog dana, ja ipak smatram da svet vodi nekoliko pari srećnih okolnosti (sila, bolje reći). Kafka nam je svakako jedna od srećnih okolnosti. Ništa na svetu nije slučajno – i Kafku nam je neko zasllužio. Možda jedino nije fer što su ga dobili i oni koji ga ničim ne zaslužuju. Ali, tako je sa svim revolucijama, zar ne? Opet, srećna okolnost je ta da oni koji ga ne zaslužuju njime i “ne umeju da rukuju”.

 

objavljeno ned, 10.07.2011 12:59 | autor: anagram

Hmmm… ovaj tvoj post (kao i mnogi drugi, uostalom) me naterao da se zamislim o sebi.
Eto, koliko se sećam, kao dete nisam pisala dnevnik. Priče i pesme jesam. To mi je na neki način bio dnevnik. I mnoga sam pisma napisala i možda sva napisana i poslala. A onda sam počela samo da zapisujem utiske sa putovanja.
I posle je došao blog. Nadoknađivanje svega propuštenog. 🙂 Samo, shvatila sam da je kod bloga situacija sasvim suprotna onoj koji si opisao. Blog “mušica” je lepršava, prozori kao da ne postoje, a često nismo ni svesni gde sve (od)leti i sleti.

 

objavljeno ned, 10.07.2011 19:18 | autor: Sizif

#AnaGramova – bLogu hvala što je mušica izašla napolje. Preciznije, hvala tom osećaju da ne pišem samom sebi. Blog mi je dao slobodu. Dakle, na neki način ventil. E sad: pisao sam ja i na nekim blogovima gde sam kao stranac u nepoznatoj zemlji. I kad te niko ne zna, onda opet pričaš samom sebi, guraš kamen odozdo dok te neko ne primeti, dok ne dobiješ blog sagovornike. Ako ih i ne dobiješ, sloboda na blogu ti je opet zagatantovana.

Da sam poslao sva pisma koja nisam, danas bih hodao makar sa jednom rukom manje, sa šinama umesto nosa, sa dva kratera umesto očiju… I ko zna dali bih uopšte i hodao? 🙂

 

objavljeno pon, 11.07.2011 21:02 | autor: Hotahota

Lepo, Sizife, Lepo. Kad sam bila mala i ja sam pisala. Sto je najjace, i dan danas ga pisem. Gomila svezaka, rokovnika – tesko je kad moras da se selis i pakujes sve iznova, jos teze kad uzmes pa prelistas neki nakon sto godina. Skoro sam nasla neki stari dnevnik kod bake,

 

objavljeno uto, 12.07.2011 12:32 | autor: Sizif

#Hotahota – Hvala najlepše. A da te pitam: jesu li Malo ili Veliko Dete provalili gde držiš dnevnik? Koliko ja znam, nema deteta koje ne voli da vrši inventar po stanu, naročito po zabranjenim ili “zabranjenim” fiokama. Da vidiš kad krenu da t eispituju o detanjima iz tvog dnevnika. 🙂

Pozdrav ogroman za Hota-Hota pleme!

 

objavljeno uto, 12.07.2011 20:49 | autor: gozza

NIsam nikada pisao dnevnik. Ja sam crtao. Bas prije neki dan nadjem jednu svesku sa crtezima i pozelim da uzmem ponovo olovku u ruku. Uzeh je. Vec nekoliko dana papir stoji prazan. Povucem jednu liniju i ne znam kako i gdje dalje…

 

objavljeno uto, 12.07.2011 21:07 | autor: Lanna

Svake godine, kad je veliko spremanje, prevrćem po svojim dnevnicima. Ali ima jedan dnevnik koji je pod katančićem. Njega sam samo premeštala sa mesta na mesto. Ove godine me opasno kopka da ga otključam i do detalja se podsetim šta sam ja to tajno zapisivala.:)
Sređujući stvari, pronašla sam neka pisma na koja sam potpuno zaboravila. Tačnije, nisam ni znala da sam ih sačuvala (a pisana su davno, davno). Od neprocenjive vrednosti su.

 

objavljeno sre, 13.07.2011 12:03 | autor: Sizif

#Gozza – možda da probaš da linija povuče ruku umesto ruka liniju? Imao sam iskustvo sa oživljavanjem starih veština. Ne ide baš kad samo mozak zapamti a prsti ne mogu da se prisete melodije.

Lanna – mora da će da bude zabavno to sa dnevnikom. Kad sam se ja pre nekog vremena usudio da pročitam te svoje stare zapise, pomalo sam se postideo nekog toka misli koji mi sad deluje osvežavajuće.

Starih neposlatih pisama imam i u digitalnom i u paprinom obliku. Volim sad da ih pročitam i da vidim koliko danas piju vodu.

 

objavljeno pet, 15.07.2011 22:24 | autor: Hotahota

Jao Sizife, vidis to da mi Veliko Dete cita dnevnike – to mi jos nije palo na pamet. Milo Malo srecom jos ne zna da cita. … Dobro me podseti…. Moracu da ih sklonim – podhitno, kako ne bih dosla u situaciju HILJADU zasto – HILJADU zato. Auuuuu….

 

objavljeno pet, 15.07.2011 22:26 | autor: Hotahota

… a taj dnevnik sto sam ga nasla kod bake – mogu ti reci, mnogo me je razocarao. Mislim, jeste da sam imala tek sest, sedam godina, ali pocinjati svaki dan sa ‘Ustala sam u osam i doruckovala u devet….’ – pa to je strasno…. :))))

 

objavljeno pon, 18.07.2011 09:45 | autor: Sizif

#Hotahota – nema lepše discipline na svetu za dete – to je aksiom. Stavi-de ti password u vidu katanca- Ne samod a neće da se bacci nego će pomoći da tvoj roditeljski autoritet ostane postojan “kano klisurina”.

Ja sa šest sedam godina nisam ni znao šta je to dnevnik, tako da te smatram naučnicom. 🙂

 

Oglasi

A šta vi mislite o ovome?

Popunite niže tražene podatke ili kliknite na neku od ikona za prijavu:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava /  Izmijeni )

Google+ photo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Google+ račun. Odjava /  Izmijeni )

Twitter picture

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Twitter račun. Odjava /  Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava /  Izmijeni )

w

Spajanje na %s